SjM Pori 26-27.9.2020 - Kilpailu

Karting SjM

Porin rata

Sarjatilanne

SjM osakilpailut:

  1. Vantaa 8-9.8.2020
  2. Oulu 29-30.8.2020
  3. Kouvola 5-6.9.2020
  4. Pori 26-27.9.2020

Lauantain tulokset:

Aika-ajo: 9/35

1 alkuerä: 6/23

2 alkuerä: 4/23

Finaali: paikalta 7/35, maalissa 8/35

Tarkemmat tulokset: tästä

Perjantain harjoitukset:

Tultiin aikaisin aamulla paikalle ja suhteellisen hyvin oli setup tiedossa millä piti ajaa, koska keväällä Porin kevät päräyksessä oltiin 2 päivää harjoittelemassa. No homma olikin tällä kertaa eri juttu kun oli jo syksy. Renkaat käyttäytyi ihan oudosti ja kumi kuori aikalailla joka aiheutti pidon heikkemistä. Kyselyjen jälkeenkään ei saatu tietää oikein sopivaa rengaspainetta. Ajat olivat koko ajan heikkoja ja ei oikein keksitty mitä pitäisi kokeilla.

Lauantai: Warmup ajettiin märällä radalla ja se menikin ihan hyvin. Sade renkaat toimi normaalisti.

Aika-ajo: Aika-ajossa oli tulossa selkeä etu 2 ryhmän lähtijöille kun rata kuivui koko ajan. Jesse ajoikin tosi hyvin ja tuli koko porukan 5 sijalle. Sitten tuli joku 107% säätö joka muutti homman niin että 1 ryhmän voittaja joka oli 11 olikin yhtäkkiä 2 nopein. Tästä kärsittiin sitten lopuksi niin että lähtö ruutu erissä olikin 6. Siinä kiireessä ei ehtinyt kysyä ja selvittää sääntöjä.

1 alkuerä: Sitten mentiinkin jo kuivalle kelille ja ongelmat alkoivat. Vielä kun saatiin huono olkopuolen lähtöpaikka niin kovan väännön jälkeen 6 maaliin. Toki tässä Jesse teki peitto virheen viimeisessä mutkassa ja 2 kaveria tuli ohi…

2 alkuerä: Siinä lähtö onnistui vähän paremmin mutta renkaat eivät vaan toimi kunnolla kovilla paineilla. Pystyttiin kuitenkin ottamaan 4 sija mikä oli ihan ok.

Finaali: Finaaliin valittiin 1 piikin liian pitkä välitys joka pilasi parhaat sijoitukset. Roikuttiin kärkiletkan perässä mutta ei ollut oikein saumaan mennä ohi… Piti ottaa vaan se mikä oli tulossa. Yllättävän hyvin kuitenkin auto kulki ja saatiin lopuksi 8 sija.

Sunnuntain tulokset:

Aika-ajo: 4/34

1 alkuerä: 13/34

2 alkuerä: 9/24

Finaali: paikalta 11/34, maalissa 5/34

Tarkemmat tulokset: tästä

Warmup: Päästiin ajamaan kuivalla ja yksi lisätesti kuivalle kelille. Ei siitä oikeastaan mitään uutta saatu irti. Ehkä Jesse tottui vähän auton ajettavuuteen…

Aika-ajo: Nyt oltiin ensimmäisessä ryhmässä ja aika-ajo meni tosi hyvin. Viimeinen kierros meni pieleen kun hitaampi tuli eteen ja sillä oltaisiin vielä voitu saada nipistetty hieman ajasta mutta nyt meni hienosti vielä kun kaikki kakkosryhmästä oli Jesseä hitaampia. Näin komeasti sija 4. Nyt oli vaan se huono säkä että kun 1 kuljettaja jäi lauantailta pois niin alkuerät ajettiin kaikki yhdessä. Näin 4 paikka molempiin alkueriin joka on aika huono Porin radalla kun ollaa ulkopuolella.

1 alkuerä: Lähtö oli juuri niin vaikea kun arvattiin…. Heti eka mutka ja oltiin vaikeuksissa. Toiseen mutkaankin joudutiin mennä ulkopuolelta mikä aluksi näytti menevän ihan hyvin ennen kuin yksi tomppeli päätti ajaa sisä kanttareen päältä Ellan kylkeen joka sen seurauksena ajautui Jessen kylkeen ja Jesse nurmikolle… Nurmikolla ajettiin 20 metriä ennen kuin päästiin takaisin radalle. Sitten oltiinkin jo sijalla +20… Siitä alkoi sitten likaisilla renkailla kova takaa-ajo. Toki hieman vielä pehmeästi mentiin ohi mutta maalissa sija 13. On se kumma että varoituksia ei näistä tilanteista jaeta?????

2 alkuerä: Ei suunniteltu mitään uutta lähtöön joten melkein sama toistui nytkin… Olisi pitänyt suunnitella että heti sisälle ensimmäisen kurvin jälkeen niin että ollaan Martin mutkassa sisällä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin jo tiputtu sijalle 7 ja alamäki jatkui vaan niin että käytiin jo sijalla 12. Kunnes Jesse heräsi taistelemaan ja tultiin maalissa sijalla 9. Nyt oli pehmeä ajo myös Jesseltä. Toki siellä saatiin ylimääräistä vauhti parissa kurvissa niin että mentiin melkein pihalle.

Finaali: Yllätykseksi saatiin lähtöpaikka 11. Joka oli kyllä hyvä noiden alkuerien jälkeen. Nyt oltiin lisäksi sisäpuolella, joten lähdön pitäisi olla helpompi. Alku oli kuitenkin suhteellisen hankala ja taistelu oli kovaa…. Myös kärjessä taisteltiin, joten se auttoi Jesseä siinä ettei kärki karannut vaikka joutui vääntämän omista sijoista takana. Vasta kierroksella 14 alkoi homma aukenemaan ja päästiin vauhtiin… Jesse alkoi olla muita nopeampi ja nousi sijalta 10 pikku hiljaa kohti kärkeä. Kerrankin ajamisessa oli sellaista hyvää ohituksen meinikiä. Viimeisen finaalin kruunasi vielä viimeisen sikaanin komea ohitus ja näin maalissa sijalla 5. Pari kierrosta kun olisi vielä ollut niin oltaisiin oltu sijalla 4 mutta tämän matka päättyi Mini60 ajoissa ja viimeiseen ajoon voi olla tyytyväinen alkuerien vaikeuksista huolimatta.

Kuvat

Videot