SjM Kouvola 5-6.9.2020 - Kilpailu

Karting SjM

Kouvolan kartingrata

Sarjatilanne

SjM osakilpailut:

  1. Vantaa 8-9.8.2020
  2. Oulu 29-30.8.2020
  3. Kouvola 5-6.9.2020
  4. Pori 26-27.9.2020

Lauantain tulokset:

Aika-ajo: 12/36

1 alkuerä: 6/24

2 alkuerä: 6/24

Finaali: paikalta 9/34, maalissa 34/34 (KESKEYTYS)

Tarkemmat tulokset: tästä

Aika-ajo: Lähdettiin haastavaan keliin sateella radalle. Näin jälkikäteen helppo sanoa mutta rengaspaineet oli hukassa sateella. Ensimmäinen kierros oli nopein ja siitä oman erän 6 paikka ja kokonaisuudessa sija 12. Ei ihan sitä mitä toivottiin mutta siitä pitää ponnistaa…

1 alkuerä: Ihan ei ole enään muistikuvaa erästä mutta lopullinen sijoitus märällä 6 ja kärkeen eroa huimat 4,4s.

2 alkuerä: Tästä ei myöskään hirveesti muistikuvia kun oli niin kiire koko ajan. Sijoitus kuitenkin taas 6.

Finaali: 9 paikalta päästiin lähtemään ja Jesse lähti tosi hyvin ja nousi heti ensimmäisen kierroksen jälkeen 6 paikalle. 5 kierroksen jälkeen kuitenkin etukatteen tukirauta petti ja etukate nousi pystyyn silmien eteen… Siitä Jesse kurvasi heti varikolle. Mekaanikolla vaan kesti liian kauan saada etukate kunnolla kiinni… Kärki tuli kovaa vauhtia… Jesse saatiin juuri ja juuri radalle mutta 9 kierroksella sinipunainen lippu ja kisa oli siinä… 🙁 Aikamoinen pettymys taas… Oltaisiin kyllä taisteltu jostain 5 paikasta mutta Oulussa alkanut epäonni jatkuu vieläkin…

Sunnuntain tulokset:

Aika-ajo: 11/34

1 alkuerä: 1/23

2 alkuerä: 4/24

Finaali: paikalta 2/34, maalissa 3/34

Tarkemmat tulokset: tästä

Aika-ajo: Aika-ajoon mentäessä oli selvää että rata kuivuu koko ajan joten ensimmäisenä ryhmänä ollaan altavastaajana… Jesse ajoi aika-ajon kuitenkin suunnitellusti ja saatiin suht hyvä setuppi alle. Pari viimeistä nopeinta ei nyt ihan nappiin mennyt mutta oman ryhmän 1 paikka tuli. Toinen ryhmä pääsi kuitenkin kuivemmalle radalle ja 10 kuskia teki nopeamman ajan. Näin ruutu 11.

1 alkuerä: Säätutka näytti että sadepilvi lähenee… Näin laitettiin setuppia sen mukaan mutta ei mekään osattu arvata mitä odottaa… Kun kuskit lähtivät varikolta niin alkoi sellainen kun myrksy sade…. Lähdössä ei nähnyt takana tulevat yhtään mitään… Jesse lähti suhteellisen varovasti liikkeelle joka olikin tässä tapauksessa tosi hyvä… Vettä oli radalla niin paljon että siellä oli kunnon lätäköitä, joista auton pyörähtelivät 360 astetta sinne tänne. Jesse osasi väistää nuo isoimmat lätäköt ja nousi jo toisella kierroksella kärkeen… Jesse ajoi kuulemma maltillisesti koko ajan eikä aivan täysiä. Takana olevat hieman saavuttivat Jesseä mutta samalla oli silloin tällöin taistelua ja joku aina pyörähti radalta ulos… Näin Jesse tuli maaliin turvallisesti 3,1s erolla ja otti tärkeä voiton.

2 alkuerä: Sadekeli oli silloinkin mutta pikkaisen auto kuulemma puski. Jesse ajoi alkuerän hyvin taistellen ja oli lopulta 4 maalissa.

Finaali: Hyvien alkuerä suoritusten jälkeen lähtöpaikka oli 2 ruutu. Nyt oli tärkeää lähteä todella hyvin viivalta ja päästä kärjen mukaan heti alusta. Lähdössä nähtiin melkoinen pumppaus masterilta ja Jesse vähän myöhästyi lähdössä. Pääsi kuitenkin hyvin 3 paikalle ja 3 kuljettajaa lähti muista irti. Aluksi oltiin selkeästi nopein noista kolmesta mutta Jesse maltillisesti antoi letkan mennä karkuun muilta eikä alkanut kilpailemaan… Ongelmana meillä oli että rengaspaine mittari temppuili juuri ennen lähtöä enkä pystynyt katsomaan paineita kohdalleen. Näin arvelin että paineet jäivät vähän liian korkeiksi ja se alkoi hieman näkymään Jessen vauhdissa. 3 kärki irtaantui hieman toisistaan… Nyt sitten katsottiin saako takana oleva ryhmä Jessen kiinni. Aluksi näytti että ei saa kun Jesse ajoi hipsun verran nopeammin mutta sitten takana olevat saivat lisää vauhtia ja ero alkoi kaventumaan… Takaa tuli Dony jolla oli tosi kova vauhti… Jesse päästi Donyn suosiolla ohi ja näytti kädelläkin että tosta vaan… Sen jälkeen takana oleva ryhmä alkoi hieman taistelemaan ja välimatka aluksi pysyi samana kunnes taistelu jatkui ja välimatka kasvoi… 4 paikka alkoi näyttää varmalta kaunnes nopesti edennyt Dony saavutti jos kärki kuskin. Viimeisellä kierroksella meni ohi mutta Anton ei antanut periksi vaan iski heti takaisin… Tarkasti en nähnyt mutta pieni osuma 3 kurvissa taisi tulla ja kun Dony oli ulkopuolella niin sateella se tarkoittaa sitä että spinnaus oli edessä… Dony ei saanut autoa vauhtiin kunnolla ja Jesse ehti juuri mennä Donyn ohi… Näin viimeisellä kierroksella saatiin karkkia ja Jesse ajoi lopulta hienosti 3 sijalla maaliin…

Tämä teki kyllä hyvää 3 epäonnisen kilpailun jälkeen. Nyt 3 viikkoa ja sitten viimeinen SjM-kilpailu Porissa.

Kuvat

Videot