Karting SJM Vantaa 6-7.7.2019 - Kilpailu

Karting SJM Lentola 15-16.6.2019

Vantaan rata

Karting SJM

Sarjatilanne: https://speedhive.mylaps.com/Championships/79128

Kisaisäntänä:

Perjantai

Taas oli tilanne että vettä piti tulla perjantaina mutta onneksi ei tullut niin päästiin harjoittelemaan hyvässä säässä. Vähän oltiin kuitenkin hukassa vauhdin kanssa kun auto ei toiminut niin kuin piti. Jesse valitti että auto täristää jopa suorilla. Sitten selvisikin että oikea taka-akselin laakeri oli sanonut itsensä irti ja oli väljä. Sen vaihtamisessa meni niin pitkään että yksi harjoitus jäi välistä. Päästiin ajamaan vielä yksi harjoitusajo ja se oli taas lupaavampi. Kokonaisuutena kuitenkin huomattiin että vauhti on nyt parempaa ja peräpitoa löytyy…

Pe tulokset

Lauantai

Aika-ajoissa: 5/34 sija

1 alkuerä: 5 sija

2 alkuerä: 5 sija

Finaali: paikalta 6 sija 6

Aika-ajo: Aika-ajoon lähdettiin katsomaan mihin se vauhti oikeasti riittää. Jesse oli toisessa ryhmässä ja heti 2 kierroksen jälkeen kuuluttaja sanoo että paalupaikkaa pitää hallussaan Jesse Saarinen…. Mitä ihmettelin… No Jessen nimeä siinä mainostettiin useampaan kertaan. Loput kierrokset menivät hitaampia ohitellessa eikä aika enään parantunut. Hieman parempaan oli ollut mahdollisuuksia mutta tuloshan oli todella hyvä ja nyt oltiin niillä sijoilla joita alkukaudestakin odotettiin.

1 Alkuerä: Alkuerä lähti hyvin liikkelle ja oltiin pitkään 4 paikalla mutta loppukohden vauhti hieman hiipui ja loppu sijoitus 5s. Nyt meno näyttää ihan erilaiselta ja ajossakin alkaa näkymään hyvää taistelemisen meininkiä.

2 Alkuerä: Toinen alkuerä olikin sitten melkoinen kun mentiin lähtöruudukkoon niin alkoi tiputtamaan vettä. Kilpailu keskeytettiin ja muutettiin wetrace kilpailuksi. Äkkiä piti vaihtaa saderenkaat alle ja yrittää tehdä muitakin sadesäätöjä mutta aikaa oli vain 5 minuuttia joten ei siinä paljoa ehtinyt. Sadeasua ei ollut mukana joten ajon jälkeen jätkä oli taas yltäpäältä märkä. Ajo meni kuitenkin hienosti ja oltiin taas maalissa 5 sijalla.

Finaali: Finaaliin päästiin 6 paikalta. Rata oli vielä kotea mutta kuiva ajolinja löytyi jossa oli tärkeä pysyä. Lähtö meni hyvin mutta ensimmäiselle kierrokselle Jesse pakotettiin pois ajolinjalta sillä seurauksella että ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin sijalla 16. Siitä sitten lähti kova nousu ja jo toisella kierrokselle oltiin sijalla 8 ja kolmannella kierroksella sijalla 6. Sen jälkeen kärki olikin jo aika hajalla ja etäisyydet toisiin kilpailijoihin oli kasvanut aika lailla. Hyvää kilvan ajoa ilman ekaa kierrosta mutta ehkä siitäkin opittiin jotain? 🙂

La tulokset

Sunnuntai

Aika-ajoissa: 7/37 sija

1 alkuerä: 7 sija

2 alkuerä: 6 sija (MUTTA MITÄ IHMETTÄ TULOSLISTALLA OLTIIN SIJALLA 13 EIKÄ TÄTÄ MUUTETTU VAIKKA ASIASTA SANOTTIIN)

Finaali: paikalta 13 sija 10 (LÄHTÖRUUTU OLI SIIS VÄÄRÄ OIKEA OLISI OLLUT 6) TÄMÄ HARMITTAA KYLLÄ KUN OLLAAN SM-KISOISSA NIIN AJANOTON PITÄISI TOIMIA!

Aika-ajo: Ihan ei päästy samaan vauhtiin kun lauantaina. Syytä ei vieläkään tiedetä mutta oman ryhmän 5 sija ja koko porukan 7 eli hyvin se silti meni.

1 Alkuerä: Alkuerä meni muuten hyvin mutta 6:lla kierrokselle 2 kaveria päästi pienen ajovirheen takia ohi ja näin 7 sija.

2 Alkuerä: Lähtö oli taas hyvä mutta ensimmäisen kierroksen päätteeksi oltiin hävitty 2 paikkaa. Tiukka ajo jatkui läpi ja kova painostus tuotti 6 sijan maalissa. 2 alkuerän jälkeen ihmeteltiin vähän tulosluetteloa ja Finaalipaikkaa miksi se oli noin huono 13? Sitten mentiin kertomaan asiasta toimistoon joka ohjasi meidät ajanotto pisteelle. He pyysivät meidän GoPro kameravideon nähtäväksi mutta kun aloin näyttämään videoo niin sanottiin että valitusaika on ummessa. No mitäs siinä sitten? Kyllähän siitä pahamaku jäi suuhun että SM-kisoissa sattuu tämän kaltaisia virheitä. Kun katsoo 2 alkuerän tulosluetteloa ja painaa jonkun kilpailijan kohdalta niin näkee kierrosajat, josta selviää että maaliin tulon jälkeen viimeine kierros on jokaisella huikea alle 50 sekuntia. Jesse tykkää aina hidastella viimeisellä kierroksella ja hänen aikansa oli 52 sekuntia. Näin ollen luulen että tuo aika on kellotettu jostain varikolle tulon mukaan? En tiedä mitä on tapahtunut mutta ei näin saa SM-kisoissa käydä. Laskin lopuksi pisteet uudestaan niin Jessen olisi pitänyt lähteä ruudusta 6.

Finaali: Finaaliin saatiin paikka 13. Katselin sadetutkaa ja sanoin useampaan kertaa Jesselle että finaalissa sataa ja kovaa. Nyt pitäisi vaihtaa ratasta taakse ja nostaa painoja. Jostain syystä en kuitenkaan tehnyt autoon sadekelin muutoksia vaan lähdettiin slikseillä starttipaikalle. Kun lähtöön oli minuutti niin alkoi ripottelemaan. Siinä vaiheessa harmitti jo aikalailla. Olisi ollut huikea etu kun olisi laittanut edes vähän sade asetuksia autoon. No kuskit lähti radalle ja heti ensimmäisen kierroksen jälkeen punainen lippu ja kuskia varikolle vaihtamaan renkaita. Kilpailu meni muuten hyvin mutta 10 kierroksen kohdalla autosta häivisi jarrut melkein kokonaan. Sen seurauksena pieni osuma edellä ajavaan ja puskuri sisään. Tästä sitten 5s aikasakko. Hyvää puolustamista ja pari ohitustakin matkan varrella josta lopputuloksena 9 sija mutta 5 sekunnin lisäys muutti sijoituksen 10ksi.

Su tulokset

Yhteenveto viikonlopusta:

Todella paljon oli hyvää kilpailevaa ajamista ja opittiin taas paljon. Vihdoin saatiin auton peräpito hallintaan ja sitä kautta sijoitus oli siellä missä sen alkukaudestakin olisi pitänyt olla. Vähintään top 10. Tällä perusteella voi sanoa että jopa palkintopallipaikka on otettavissa kun kaikki natsaa kohdalleen.

Kuvat

Videot oli valitettavasti vähän huonoja kun kamera oli kääntynyt nenälleen viimeistään puolessa välissä kisaa. 🙁