Karting SJM Lentola 15-16.6.2019 - Kilpailu

Karting SJM Lentola 15-16.6.2019 – Kilpailu

Lentola rata

Sarjatilanne: https://speedhive.mylaps.com/Championships/79128

Kisaisäntänä:

Perjantai

Perjantain harjoitukset päästiin onneksi tekemään kuivassa kelissä kun sääennuste näytti kuivaa keliä myös kisapäiville. Harjoitukset lähti hämmeksellä kun juuri luultiin Hyvinkään testeissä että ollaan saatu auto kivasti tasapainoon. Päivän mittaan yritettiin saada auto kulkemaan tasaisesti mutta ei oikein löytynyt lääkettä.

RaceMonitor perjantai

Lauantai

Aika-ajoissa: 14/34 sija

1 alkuerä: 17 sija

2 alkuerä: 13 sija

Finaali: paikalta 14 sija 17

Aika-ajo: Aika-ajoon lähdettiin toiveikkkaana josko uusista renkaista saataisiin vähän aikaa parannettua. Näin itseasiassa kävikin vaikka rengaspaineet oli vähän liian korkeat koska nopein kierros tuli jos kierroksella 4. Mutta kaikkien vaikeuksien jälkeen 14 sija ja kärkeen 0,360s.

1 Alkuerä: Päätettiin lähteä taistelemaan mutta heti ensimmäisessä mutkassa numero 20 ajaa Jesse takarenkaaseen ja Jessen auto kääntyy poikittain radalle. Useampi kuljettaja ohi ja ekan kierroksen jälkeen sijalla 18. Matka kasvoi eteenpäin nopeasti ja lopussa sija 17.

2 Alkuerä: Toisessa alkuerässä päästiin paremmin vauhtiin mutta vauhti ei vaan riitä. Perä luistaa eikä saada millään autoa balanssiin. Maalissa sija 13.

Finaali: Päästään ruudusta 14. Lähtö onnistuu tällä kertaa todella hyvin ja 2 ensimmäisen kurvin jälkeen ollaan sijalla 7. Mutta heti huomaa että nopeusero kärjen kanssa on selkeä. Pari kierrosta kun on mennyt niin ollaan jo sijalla 12. Siinä sitten vaan sen mitä autosta lähtee… Pikku hiljaa kaksi kuljettajaa saavuttaa Jesseä kunnes kierroksella 13 pääsuoran päässä auto numero 48 ajaa suoraan kylkeen vasemmalle taittuvassa kurvissa. Tämä olisi ollut kyllä rangaistuksen paikka mutta sitä ei tullut. Jesse nurmikolle ja sitten tulee taas takaa porukkaa ohi. Tiputtiin sijalle 17. Sitten olikin tasaista vääntöä parin kuljettajan kanssa loppuun asti. Käytiin välillä sijalla 16 mutta lopuksi maalissa sija 17.

RaceMonitor lauantai

Sunnuntai

Aika-ajoissa: 19/34 sija

1 alkuerä: 18 sija

2 alkuerä: 12 sija

Finaali: paikalta 12 – 13 sija

Aika-ajo: Koko eilisen päivän kokeiltiin eri säätöjä päivän aikana ja aika-ajoonkin muutettiin niitä hieman. No huonompaan päin meni kun jäätiin kärjelle jo 0,569s ja ruutu 19.

1 Alkuerä: Taas tehtiin muutoksia autoon vähän takaisinpäin kun aika-ajo oli heikompi. Vauhti riitti tällä kertaa sijalle 18.

2 Alkuerä: Ilma lämpenee koko ajan mutta nopeutta ei vaan löydy mistään. Menee aika lailla taistelemiseksi koko kisa. 2 alkuerän hyvä lähtö ja paremmat rengaspaineet antavan hieman paremman sijoituksen ja maalissa sija 12.

Finaali: Finaaliin saatiin paikka 13. Ensimmäinen lähtö oli loistava ja noustiin sijalle 8 mutta lähtö peruttiin ja otettiin uudestaan. Uudessa lähdössä jäätiin sitten parin ekan kurvin jälkeen sijalle 14. 23 kierroksen kilpailu meni auton toimintaan nähden hyvin odotetusti. Paras vauhti puuttui eikä pystytty kärkiporukan perässä. Maalissa sija 13 ja ensimmäiset sarja pisteet.

RaceMonitor sunnuntai

Yhteenveto viikonlopusta:

Ihmeteltävää jäi mihin katosi edellisviikon vauhti kotiradan harjoituksista ja oikeastaan Vihdissäkin oltiin slikseillä hyvässä vauhdissa. Nyt oltiin käytännössä ihan jaloissa. Videoita analysoidessa huomattiin taas että peräpito on todella heikko. Raskaista on ollut 2 ensimmäistä kilpailua. Tieto on että vauhti kyllä riittää kun saadaan auto toimimaan. Keskiviikkona 19.6.2019 seuraavan EteläCupin kilpailu Vantaan radalla. Siltä vähän kilpailluharjoitusta lisää…

Kuvat