Aluemestareiden kilpailu 9.9.2018 Lentola

Aluemestareiden kilpailu 9.9.2018 Lentola

Aika-ajoissa: 3 sija

1 alkuerä: 1 maaliin

2 alkuerä: 1 maaliin

Finaali: 1 paikalta ja 3 maaliin

Hämeen alueen mestaruuskilpailut järjestettiin tänä vuonna Lentolassa. Ilmoittautuneita näytti netin kautta olevan 4, joten päätettiin ettei mennä harjoittelemaan lauantaina vaan suoraan kisaan ja vanhoilla pari kisaa ja muutamat treenit ajetuilla slikseillä.

Aika-ajo mentiin tosiaan vanhoilla slikseille kun kahdella muulla kilpakumppanilla oli uudet sliksit alla. Se antaa heti altavastaajan roolin mutta lähdettiin katsomaan mihin kyyti riittää…? No eihän se ihan riittänyt. Ihan kivasti silti lähituntumassa mutta jos näin menee niin vaikuksia on luvassa.

1 Alkuerä: Tilulilulei… Sitten ripsauttikin vähän vettä ja tiedettiin heti että se muuttaa kuvion ainakin renkaiden osalta kun meilläkin oli suht hyvät sadekelin renkaat, jotka ostettiin Paimiossa ja eikä niitä ole kertaakaan onnistuttu sulattamaan huonoiksi. Lähtö oli Jesseltä mainio ja nousi 1 auton rinnalle kun mentiin ekaan kurviin. Mutta tumps kilpakumppanilta osuma oikeaan takarenkaaseen ja ulos radalta. No Jesse sai auton radalle mutta oli n. 6,5s kärkeä perässä ja 10 kierrosta aikaa… Hyvin Jesse alkoi ajamaan koska ero kärkeen pieneni ja pieneni… pari kierrosta ennen maalia ero oli 2,8s kun mentiin pääsuoran päähän jolloin toinen Mini kuski spinnasi toisen eteen ohitustilanteessa ja molemmat hetkeksi ulos… Jesse kiitti ja kuittasi ykköspaikan ja eroa tuli heti niin paljon että 1 alkuerän voitto oli selvä. Tämä näytti hyvältä koska Jesse teki myös nopeimman Minien kierros ajan. Mielessä oli että ripauta nyt vielä vähän lisää vettä 🙂

2 Alkuerä: Lähdettiin 1 alkuerän mukaan joten Jesse lähti 2 paikalta koska mukana oli myös Micro Maxia ajava toisen luokan kuljettaja. Jälleen hyvä lähtö Jesseltä ja piti paikkansa Kimin napatessa ykköspaikan komella ensimmäisen mutka tuplaohituksella. Talli kaveri edessä ja Jesse perässä mentiin 3-4 kierrosta paikkaa välillä vaihtaen kunnes Jesse pääsi ohi ennen pääsuoraan ja piti luukun kiinni myös pääsuoran päässä. Sen jälkeen Jesse karkasi yli 10s 2 alkuerän voittoon… Tosin ennen erää jo katsottiin että mennäänkö slikseillä vai sadekumeilla. Sadekumi oli oikea vaihtoehto mutta paineita olisi pitänyt laittaa vähemmän koska kaikilta Mini kuskeilta kumit sulivat alle 🙂

Finaali: Vettä ei taivaalta enään kuulunut ja oli selkeää että sliksit alle… mikä takaratas ja mitkä paineet pitää laittaa? Siinä sitä sitten mietittiin ja aika kohdilleen meni. Ratas olisi voinut olla 1 piikin pienempi ja renkaissa pikkaisen vähemmän painetta mutta se ei olisi tuloksia muuttanut. 2 muulla kuskilla oli uudet renkaat ja kierrosaika ero oli noin 0,15 sekuntia ja Jesse joutui vain taistelemaan että pysyisi letkan hännillä. Siinä sitä sitten surffailtiin maaliin eikä mitään ollut tehtävissä. No tuli pikkaisen taas kisailtua ja toivottavasti jotain opittiinkin? 2 viikon päästä Mestareiden kisa Vaasassa. Tosin sinnekin mennään käytetyillä slikseillä… Parhaamme tullaan tekemään mutta mihin se riittää kuin 8 alueen kuljettajat saapuvat paikalle.

Tuloksia:

Tuloksia racemonitorissa

Aika-ajo tulokset

Ensimmäinen alkuerä

Toinen alkuerä

Finaali